Eifeltocht 2018 Deel 2

Door: Tim Mingers

Bekijk hier deel 1 van het (foto)verslag van de Eifeltocht 2018.

Na het zondagochtend ontbijt zijn we vertrokken naar Trier, de oudste stad van Duitsland! Een historisch en prachtig stadje in de Eifel.

Het was een flink stuk omhoog rijden, maar dan hadden we wel XXL Parkplatze!

 

De Dom kerk:

Een heuse Isetta voor het speelgoedmuseum!

Even genieten van een lekker drankje, buiten op het terras!

Na veel mailcontact was het dan toch gelukt! We mochten voor Kasteel Lieser een fotoshoot houden, normaal gesproken kost dit behoorlijk wat geld, maar gezien ze nog in verbouwing (binnen) zijn, maakte het Nederlandse Odyssy Hotels, het bedrijf dat het kasteel uitbaat, een uitzondering voor ons en werden de poorten op zondagmiddag geopend voor ons en mochten we onze gang gaan met prachtige plaatjes als gevolg. Enkele hiervan vind je terug in de 2019 Kalenders!

Erika en Martijn:

Cindy en Noud:

Melissa en Casper:

Wachten totdat je aan de beurt bent….

Clubvoorzitter Tim druk in de weer met het maken van de groepsfoto’s

Na de fotoshoot was het de bedoeling om te gaan lunchen, maar dat verliep niet helemaal zoals gepland. Het begon al met enorme drukte in het plaatsje Bernkastel-Kues waar we onze lunchlocatie hadden uitgezocht, parkeren met een groep van 10 wagens bleek een ontzettend grote uitdaging te zijn! Door het prachtige weer waren wij niet de enigen die onderweg waren en dit mooi historische stadje te bezoeken, de parkeerplaatsen waren dan ook voller dan vol. En toen liep het helemaal mis toen clubvoorzitter Tim door de laagstaande zon een Volvo op de rotonde over het hoofd zag waardoor die flink in de ankers moest. De clubauto werd gelukkig gespaard van een ongewilde kus, maar een Opel kon de noodstop niet meer op tijd maken en knalde daardoor achterop de stilstaande Volvo.
De drukke rotonde werd alleen maar drukker en drukker door dit ongelukje en pas nadat de politie arriveerde keerde de rust enigszins weer terug. Intussen hadden we de lunch maar opgegeven en seintje gegeven dat iedereen maar naar de volgende stop kon doorrijden omdat het niet duidelijk was hoe lang de afwikkeling nog ging duren. Dat bleek uiteindelijk nog best vlot te gaan en per toeval kon Tim zich een stuk verderop weer bij de groep voegen en konden we weer samen doorrijden naar Cochem.

Cochem @ Night

 

Hieronder volgen enkele foto’s die niet perse bij een stop/onderwerp horen.

Zaterdagmorgen begon heerlijk, eerst een lekker ontbijt en naar buiten kijkend met een prachtig zonnetje was iedereen goed gemutst.
Het noodlot sloeg echter al snel toe… Bij het naderen van een T-splitsing gebeurde er een lelijke kop-staartbotsing :(

Met wat hulp van de mede-toertochters konden beide wagens, hetzij met aardige schade, alsnog de tocht weer vervolgen.

De prachtige, iconische wijngaarden!

Kitty en Ton hebben er zin in!

Ondanks de akkefietjes mogen we toch weer spreken van een super geslaagde toertocht! Iedereen heeft het ontzettend naar de zin gehad en kan terugkijken op wederom een mooie tocht!