Eifeltocht 2018 Deel 1

Door: Tim Mingers

In oktober 2018 reden we onze 2e buitenlandse meerdaagse toertocht, ditmaal door de prachtige Eifel! Maar liefst 3 landen hebben we bezocht met, net zoals vorig jaar, prachtig weer wat totaal onverwacht is midden oktober, maar wij klaagden niet natuurlijk! We waren in totaal met 10 wagens en 19 personen, een gezellig groepje wat voornamelijk bestond uit toertochters die in 2017 ook meegegaan zijn.
Hieronder vind je een (foto)verslag van dit weekend. Bekijk hier deel 2 van dit verslag.

De tocht begon op vrijdag, het overgrote deel verzamelde zich bij het Parkhotel in Andernach om daar gezamenlijk een lekker diner te nuttigen.

Andernach:

Avondeten in het Parkhotel:

Het uitzicht op zaterdagmorgen:

De wagens stonden veilig en beschut in de parkeergarage:

De eerste stop was bij Schalkenmehren, waar we een lekkere wandeling om het meer hebben gemaakt:

Het liep niet helemaal zoals verwacht, want de weg naar de beoogde stopplaats was afgesloten en dus parkeerden we op een pleintje vlak ervoor. Maar als je dan de lampen aan laat staan van de clubauto die al een zwakkere accu heeft, nou dan wordt het duwen, gelukkig genoeg helpende handjes aanwezig! Aanstaand voorjaar gaan we een nieuwe accu aanschaffen voor de clubauto om dit te voorkomen, maar tegen de vergeetachtigheid van jullie voorzitter is weinig te doen :P

Toen was het tijd voor de lunch bij Der Schwarzer Mann in een prachtige bosrijke omgeving!

Op naar het Biermuseum in België! Een enkeling strekte even de beentjes in het prachtige bos en de andere bezochten het biermuseum waar maar liefst 1400 soorten bier zijn te bewonderen. Uiteraard werd er ook een klein assortiment geproefd!

De avond begint inmiddels zijn intrede te doen en dus tijd om via wonderschone bergweggetjes Luxemburg te doorkruisen en anker uit te gooien bij hotel Belle Vue in Vianden. Uiteraard ook weer voorzien van parkeergarage die we als E30 club overnamen!

Ons uitzicht was niet verkeerd!

De buikjes waren inmiddels al flink aan het rommelen, het avondeten ging er dan ook prima in. Na het avondeten hadden enkelen nog dorst en werd het uiteindelijk een korte nacht voor hen ;)

Na het avondeten moest er wel nog even geklust worden, gelukkig was er genoeg gereedschap meegenomen! Waarom moest er geklust worden? Dat lees je in deel 2!

Casper en Melissa vierden op zondag hun 3 jaar jubileum samen, van harte gefeliciteerd en nog vele jaren saampjes!

Melissa en Casper:

Fred en Roger:

Maurits:

Noud en Cindy:

Tim en Kelsey:

Wouter en Rianne:

Wendy en Patrick:

Frank en Ron:

 

 

Bekijk hier deel 2 van dit verslag.