De Clubleden Blogreeks – Wouter

Door: Tim Mingers

In deze blogreeks gaan we onze clubleden en hun E30(s) voorstellen.

Ditmaal is Wouter aan de beurt, lid sinds het prille begin, zelfs de allereerste die zich aangemeld heeft als clublid! Toepasselijk dat hij als eerste aan de beurt is in deze reeks.

De E30 van Wouter:
Mijn E30 is een shadowline type 1 320i uit 1986 in de kleur Diamantschwarz Metallic. Qua opties is de lijst niet heel lang, af fabriek alleen uitgevoerd met een schuifdak, elektrische spiegels & M-sport onderstel. Inmiddels voorzien van mistlampen, “Jimmy Hill” spoiler & sport interieur. M-sport onderstel is ergens een keer vervangen door H&R veren met gele Koni dempers, wat hier de verlaging van is weet ik niet helemaal, maar het staat hem zeer goed. Ook heb ik de kroonkurkjes, waarmee ik hem kocht, vervangen voor een set 16 inch Hartge velgen.

Wanneer heb je je E30 gekocht?
Mijn E30 heb ik bijna 3 jaar geleden gekocht van een liefhebber die hem naar Nederland heeft gehaald vanuit Duitsland.

Waarom een E30?
Voor mij een van de mooiste auto’s. Altijd al fan geweest van BMW’s, maar deze is voor mij de nummer 1.

Wat vind je het mooist aan jouw E30?
Mooiste aan mijn E30 vind ik de velgen, Hartge’s in 16 inch. Vind ik persoonlijk de mooiste velg voor een E30. Moeten nog een keer opnieuw opgemaakt worden.

Heb je nog plannen met je E30?
Langzaam aan in topstaat zien te krijgen. Lak is niet perfect. Voorkant kan wel wat nieuwe delen gebruiken. Vernieuwen onderstel. Motorruimte poetsen. Velgen opnieuw opmaken. Nog een lange weg te gaan!