De Clubleden Blogreeks – Lukas

Door: Tim Mingers

In deze blogreeks gaan we onze clubleden en hun E30(s) voorstellen.

In deze blog maken we kennis met Lukas, lid nummer 92, en zijn E30.

De E30 van Lukas:
Mijn eerste auto, een BalticBlau gekleurde 323i geboren op 01-02-1984. Dus VVFL en 2 deurs. De e30 was standaard niet erg rijk uitgerust maar heeft momenteel cruise control, OBC2, airconditioning en vele andere opties gekregen. Ook heeft deze de afgelopen maanden een goede opknapbeurt gehad op motorisch gebied. De koppakking, krukas keerringen, koppeling, de plaatsing van een dogleg versnellingsbak en ook het vervangen van alle brandstofslangen van de auto. De airconditioning is toen gelijk ingebouwd, die lag al een jaar of 4 op zolder.

Wanneer heb je je E30 gekocht?
Mijn E30 heb ik gekocht op 26-03-2010. De auto stond in de omgeving van Horst, en ik was direct verkocht. De mooie BBS, de chroom bumpers en die heerlijke 6 cilinder! Nadat de auto op kenteken gezet was heb ik hem opgehaald en ben een smile op mijn gezicht naar huis gereden!

Waarom een E30?
Ik was aan het zoeken naar een oldtimer die goed te onderhouden was en welke luxe te maken was. Ook had ik al een lichte afwijking naar de kant van BMW, ondanks dat ik uit een VAG nest kom. Zo kwam ik op de vlotte wendbare E30.

Wat vind je het mooist aan jouw E30?
Het allermooiste aan mijn E30 is toch wel de kleur i.c.m. het chroomwerk. BalticBlau metallic, haast nooit op de E30 geleverd en toch heeft de eerste Zwitserse eigenaar er voor gekozen. Chique en stijlvol. Ook ben ik stiekem verliefd op alle details die BMW al verwerkt had in deze modellenreeks. Alles is achteraf in te bouwen, en alles is voorbereid. Zelfs gaten voor bijvoorbeeld airconditioning. Tot en met de gaten in de kappen achterin de koplampen. Die zijn zelfs vooraf afgetekend!

Heb je nog plannen met je E30?
Ja! er staat nog sportstoelen met stoelverwarming bij de bekleder, en er ligt een zonnerollo klaar. Ook zou ik hem graag over een aantal jaar helemaal kaal maken om hem nog 1 keer goed aan te pakken en te conserveren voor de toekomst.