De Clubleden Blogreeks – Nick

Door: Tim Mingers

In deze blogreeks gaan we onze clubleden en hun E30(s) voorstellen.

In deze blog maken we kennis met Nick, lid nummer 73, en zijn E30.


De E30 van Nick:
Mijn E30 is een 325i 2-deurs, type 2 uit 1987, met een 2.5L 6-cilinder (M50B25 blok) die 193PK levert. Volledig geprepareerd voor trackdays.

Wanneer heb je je E30 gekocht?
11-03-2016 ben ik de trotse eigenaar geworden van deze BMW E30. Op het moment van schrijven alweer twee jaar in bezit en steeds gekker op geworden.

Waarom een E30?
Een feest om naar te kijken, een nog groter feest om mee te rijden.

In April 2016 heb ik de racecursus gedaan op het circuit van Zandvoort en hiervoor had ik een geschikte auto nodig. Na een aantal afwegingen gemaakt te hebben van: gaan we een auto huren of gaan we een auto kopen, werd het de tweede optie. We gingen opzoek naar een auto die geschikt was voor de cursus! Na een tijdje oriënteren en zoeken kwam ik deze E30 voor een ‘zacht’ prijsje tegen op Marktplaats. De auto had een ander blok, rolkooi en twee kuipstoeltjes, dus in onze ogen prima geschikt voor de cursus. Na wat heen en weer e-mailen over de auto zijn we gaan kijken en hebben we uiteindelijk de E30 gekocht.

Maar waarom een E30? Eigenlijk iedereen die we spraken op Zandvoort, in mijn vriendenkring, iedereen vertelde mij dat de E30 DE auto was voor het circuit. En daarbij ook gewoon een schitterende auto om te zien!

Wat vind je het mooist aan jouw E30?
Wat ik het mooiste vind aan mijn E30 en vooral de E30 in het algemeen is dat hij tijdloos is, strakke lijnen heeft en zorgt voor dat speciale gevoel als je er in rijdt.

Heb je nog plannen met je E30?
Plannen genoeg, maar een droom blijft om er ooit een keer een E46 M3 blok in te leggen!