Clubstand: creatief met plexiglas

Door: Tim Mingers

Al een tijdje zijn we op zoek naar oplossingen om onze clubstand handiger en beter in te richten, zodat we beter gebruik kunnen maken van de (beperkte) ruimte die we hebben.

Ik ben aan de slag geweest met wat plaatjes plexiglas en onze eigen, custom displays gemaakt. Meer dan een verffohn, een lineaal en een vilstift heb je niet nodig! Oh, vergeet het geduld niet… want te snel buigen en het breekt, kan ik uit 1e hand ervaring vertellen! ;)  Aldoende leert men, als je het plexiglas onder het eigen gewicht laat buigen, én geleidelijk warm maakt, buigt het precies zoals je wil en kun je elke vorm maken.

Hier wat foto’s van de “kunstwerken”:

Met een verfföhn maak je het plexiglas warm, doe dit wel heel geleidelijk en laat het plexiglas uit zichzelf buigen anders breekt het.

Zorg ook voor een stabiele/scherpe rand waarover het kan buigen. De constructie op de foto is misschien niet je-van-het, maar het werkt wel!

De eerste probeersels: een mooi display voor de Betonnen beeldjes

Ook geschikt voor de koffiemokken, zeker gezien de 28 verschillende designs, was dit altijd lastig om netjes neer te zetten op onze clubstand, dat probleem is nu opgelost met 2 van deze displays!

Ook een kentekenplaathouder-houder gemaakt:

Maar toen kreeg ik de smaak te pakken en bedacht ik me een betere oplossing, dus heb ik dit gemaakt voor de kentekenplaathouders en de showplaten:

De vorige display is nu perfect voor de E30 spiegels:

De fotoboeken waren ook altijd heel lastig om goed zichtbaar uit te stallen, probleem opgelost!

De kalenders waren nog 2x erger, lees: 2x groter, dus ook voor deze een display gemaakt. Bij gebrek aan 2 BECN kalenders binnen handbereik, de eigen kalender even als demo gebruikt ;)

Als we dan toch bezig zijn, ook een display voor de E30 sokken!

Zijn het nou allemaal prachtige kunstwerken? Mwoh nee, hier en daar een bobbel erin of een beetje scheef getrokken :P Maar het is wel functioneel en dat is het voornaamste. Zeker als je de kosten in gedachte houdt, want voor 5 tientjes koop je niet veel, maar een beetje hobbyen doet wél veel :)
Ik heb nog meer gemaakt en nog zaken aangepast na het nemen van deze foto’s, kom het gewoon maar eens bekijken op onze clubstand op een van de Evenementen!