De Clubleden Blogreeks – Paul

Door: Tim Mingers

In deze blogreeks gaan we onze clubleden en hun E30(s) voorstellen.

In deze blog maken we kennis met Paul, lid nummer 43.

De E30 van Paul:
Mijn E30 320i type 1 VVFL met M20B20 motor is in december 1984 gebouwd en in februari 1985 op kenteken gekomen (in Duitsland). Origineel in de kleur BronzitBeige. Door de vorige eigenaar opnieuw gespoten in de kleur CarbonZwart. Vrij kale versie, enige optie, schuif/kanteldak.
Aanpassingen, Er zat een E36 interieur in met de originele groen/bruine bekleding/deurpanelen. Ik heb alles eruit gehaald en er een antraciet vloerkleed ingezet en een zwart leren sport interieur. Ook een 37cm M-Tech stuur en een uitlaat op maat. Klapramen staan nog op de planning. Heb ze wel, alleen groen glas i.p.v. blank glas. Ook de zijspiegels in kleur laten spuiten.

Wanneer heb je je E30 gekocht?
In juli 2014

Waarom een E30?
Al sinds ik klein ben gek van auto’s en altijd al van BMW en de E30 vooral. Helemaal van het geluid van de BMW 6 cilinder. En het rijdt geweldig. Een BMW zit je niet in, die trek je aan. 

Wat vind je het mooist aan jouw E30?
Geluid van de 6 cilinder, interieur, voorkant, kontje, dakraam open.. eigenlijk vanuit elke hoek is de E30 mooi.

Heb je nog plannen met je E30?
Niet echt. Eventueel een andere motor, 2,5 of 3,5, maar ik denk dat ik de originele motor er in laat. Klapramen met blank glas. Hemel zwart maken. Eventueel OEM set BBS 16″. En verder genieten van een hele fijne auto.