De Clubleden Blogreeks – Elmar

Door: Tim Mingers

In deze blogreeks gaan we onze clubleden en hun E30(s) voorstellen.

In deze blog maken we kennis met Elmar, lid nummer 28.

De E30 van Elmar:
Ik ben in het bezit van een E30 VVFL 318i 2 deurs in de kleur BahamaBeige Metallic. Mijn E30 is van 1984 en is oorspronkelijk in Duitsland geleverd. In 2011 ingevoerd in Nederland. De auto is voorzien van een M10 motor. Wat opties betreft is het redelijk Spartaans allemaal; er zit een 5-versnellingsbak onder, warmtewerend glas, kofferbakspoilertje en mistlampen. De rest mis ik eigenlijk ook niet echt bij een E30 maar het is natuurlijk altijd leuk om wat OEM opties toe te voegen in de toekomst. 

Wanneer heb je je E30 gekocht?
Ik heb mijn huidige E30 begin maart 2017 gekocht dus ik heb hem eigenlijk nog maar net. Mijn vorige E30 werd een te groot project voor mij om op de weg te houden dus zodoende ben ik op zoek gegaan naar een nette type 1. 

Waarom een E30?
Ik vind de E30 gewoon een ontzettend mooie BMW. Al van kleins af aan spreekt dit model mij erg aan. Dit is voor mij echt zo’n auto waarbij ik altijd even achterom kijk als ik ‘m heb geparkeerd. 

Wat vind je het mooist aan jouw E30?
Ik vind de type 1 het mooiste model E30. Ik hou van de klassieke uitstraling met al het chroom op de auto. Wat betreft mijn eigen auto vind ik de kleur het mooist in combinatie met type 1. 

Heb je nog plannen met je E30?
Altijd natuurlijk. Zou in de toekomst graag dubbele Webers willen monteren en een leder interieur met sportstoelen.  Ook ga ik nog wat kleine dingetjes toevoegen zoals een OBC en een M-Tech stuur. Maar het belangrijkst is dat ik deze auto netjes en hard wil houden dus ik zal ook zeker regelmatig een anti-roestbehandeling uit laten voeren.