Clubauto Klusdag verslag

Door: Tim Mingers

Zaterdag 11 juli verzamelden we bij onze partner D&D Automotive in Landgraaf voor een dagje klussen aan de Clubauto, samen met clubleden Bjorn, Chris, Ruben, Ruud en Tim.
We hadden een aardig lijstje opgesteld wat moest gebeuren, maar dat bleek toch te ambitieus te zijn, want uiteraard gaat er van alles mis waardoor de tijd opraakte. De koppeling en de aandrijfas zijn dus voor een volgende klusdag weggelegd.

We hebben de remmen rondom vervangen voor een gereviseerd setje en aan de voorkant direct geventileerde schijven geplaatst. Ook zijn de schokdempers vervangen aan de voorkant, samen met de rubbers en toplagers. De achterste dempers hadden we destijds al vervangen samen met de achteras, rondom nu Bilstein B4 zoals origineel.
Verder hebben we beide nieuw gecoate stabilisatorstangen geplaatst, 14,5 en 20mm met nieuwe rubbers en stabi-linkjes, dat rijdt weer top!

De draagarmrubbers voor zijn ook vervangen, hier had D&D Automotive een hele mooie tool voor, OEM BMW, waardoor het terugplaatsen zo gepiept was! Helaas geen foto hiervan.

Het plaatsen van de stabi-linkjes op de stabilisatorstang, altijd een leuk klusje…. Dat laten we dus aan Ruud over, die kan dat goed!

Bjorn is dan weer goed met de veerpoten, kijk hem eens geconcentreerd bezig zijn!!

Achter een 14,5mm stabilisatorstang geplaatst. Linksachter een nieuwe remleiding moeten plaatsen, want niet alleen ging ie met geen mogelijkheid los, hij was ook wel aan vervanging toe.

Chris hard aan het werk om de veerpoten terug te plaatsen, terwijl Ruud, maar ook Ruben, Tim en Bjorn verwoede pogingen deden om de remleiding linksvoor terug te plaatsen, want ook deze kwam niet los en hebben we een nieuwe moeten plaatsen. Echter kregen we hem met geen mogelijkheid meer terug op de cilinder gedraaid.
Maar redding was onderweg, want Lukas, op vakantie in het mooie Zuid-Limburg, kwam nog even ons werk bekijken en was niet te beroerd om de handen vies te maken en had de leiding binnen no-time gemonteerd, fingerspitzengef├╝hl noemen wij dat hier!

Rondom ook nieuwe RVS gevlochten remslangen gemonteerd, net zoals nieuwe geventileerde schijven en blokken.

Dan moet er ontlucht worden, daar had D&D Automotive een handig apparaat voor, dus dat was in 5 min klaar.

Wielen er weer op en testritje gemaakt, toen bleek een remslang niet lekker te zitten, maar dat was een easy fix en tegen 20:00 gingen we moe maar voldaan met een perfect remmende en beter sturende clubauto richting het avondeten bij Tim thuis. Rond 22:00 gingen de mannen naar huis en kunnen we terugkijken op een geslaagde klusdag.

Alle clubleden bedankt voor het meehelpen, echte clubpower!! D&D Automotive willen we hartelijk bedanken voor de gastvrijheid en het beschikbaar stellen van een brug en alle gereedschappen!

14 juli gaat de clubauto naar de autospuiter, voor de motorkap, zijscherm en keienvanger. Dan is alle schade weggewerkt en kunnen we gaan focussen op de wagen klaar maken voor de Taxatie dag op 26 juli.