E30 Summer Meet 2022

Door: Tim Mingers

E30 Summer Meet 2022 – Powered by Tim’s Classic Parts

Een samenwerking tussen Tim’s Classic Parts en de E30 Summer Meet was in 2022 niet meer dan logisch, TCP werd dan ook de hoofdsponsor en zorgde voor enkele leuke prijzen die te winnen waren met de E30 Quiz en de Carclean.com Show & Shine.
In 2022 gingen we voor het eerst sinds 2007 naar een andere locatie dan Gemert. Het was een gokje om na zoveel jaar een andere locatie te kiezen, maar de gok bleek een hele goede te zijn geweest, want er was een recordaantal campingdeelnemers en ook de zondag was zeer druk bezocht. Het veld stond dan ook gezellig vol en de sfeer was fantastisch! Iedereen vond de locatie, gelegen aan het water, kort samengevat: prachtig! Het weer speelde natuurlijk ook wel mee met een heerlijk zonnetje op standje 25 graden, maar de 218 aanwezige E30’s en de honderden bezoekers waren wel de hoofdpersonen in het succes van deze editie.

Op zaterdag gaan de poorten om 12:00 open, maar dat was voor sommigen te laat, want enkelen stonden al om 10:00 voor de poort, die wilden geen seconde missen van het E30 weekend! Nadat de slaaptentjes opgebouwd waren zijn we ‘s middags met 41 E30’s gestart met de toertocht door de omgeving, dit gaf weer prachtige plaatjes van een ellenlange sliert E30’s over de prachtige weggetjes van Appeltern en omgeving, heerlijk genieten! Na een flinke rit, zijn we weer teruggekeerd want de BBQ was al aangestoken en het was tijd om de buikjes te gaan vullen met heerlijk eten.
‘s Avonds is het traditie om het zogenaamde “spijkeren” te starten. Dit is een spel waarbij iedereen een lange spijker krijgt en om de beurt mag proberen deze als eerste in het houtblok te meppen. De beste timmermannen vallen hier, onder het genot van een biertje of 2…3….4…. flink door de mand en er wordt geregeld goed misgeslagen, tot genoegen van alle andere deelnemers uiteraard! Hilariteit gegarandeerd!

Zondagmorgen stond er een fatsoenlijk ontbijtbuffet klaar voor de kampeerders, zodat we op volle sterkte de grote showdag konden starten. Want ook nu stonden de deelnemers al vroeg in de rij te wachten om hun trots te komen showen.
Bezoekers mochten, samen met de jury, de Carclean.com Show&Shine winnaars bepalen, en de bezoekers nemen dit altijd zeer serieus, want er werd flink gepiekerd welke E30 was nu de mooiste 2 Deurs? En welke nu de mooiste Touring? En de M3? Er moesten in 9 categorieën winnaars gekozen worden, en met 218 deelnemende E30’s was er genoeg keuze! Omstreeks 15:30 was het tijd om de prijsuitreikingen te starten. Er moesten winnaars gekozen worden in de E30 Quiz, Carclean.com Show&Shine stembiljet inzenders en natuurlijk de Loterij, want er waren prachtige prijzen te winnen, zoals een 3D fotoshoot van je wagen, een €100 tegoedbon bij garage D&D Automotive, een weekend rijden in de nieuwe BMW M240i Coupé, en een prachtige levensechte tekening van jouw wagen naar keuze. Ook waren er nog diverse troostprijsjes te winnen.
En nadat de 9 Carclean.com Show & Shine winnaars gepresenteerd waren, was het weer langzaam tijd om huiswaarts te keren, maar in tegenstelling tot voorgaande edities in Gemert, hadden deelnemers niet zo’n haast met naar huis gaan dit jaar, want de prachtige omgeving aan het water nodigde uit om lekker nog eventjes te blijven hangen en te genieten van al het moois.
Ondanks 2 jaar geen meetings door COVID-19 en een nieuwe locatie, wist iedereen de meeting toch weer te vinden en was het absoluut weer een succes en wij kijken alweer uit naar de 15e editie in 2023!

Carclean.com Show & Shine Winnaars:

Best of M3:

Beste of 2 Deurs:

Best of 4 Deurs:

Best of Cabrio:

Best of Touring:

Best of Wheels:

Best of Baur:

Best of Engine:

Best of Interieur:

Sfeerfoto’s