De Clubleden Blogreeks – Ryan

Door: Tim Mingers

In deze blogreeks gaan we onze clubleden en hun E30(s) voorstellen.

In deze blog maken we kennis met Ryan, lid nummer 60. Ryan heeft o.a. de prachtige flyer voor de Drive-in Movie Night gemaakt en achter de schermen werken we samen aan nieuwe T-shirt designs, houd de site maar in de gaten!

De E30 van Ryan:
Mijn eerste auto: een bescheiden 316i, 2-deurs, DiamantSchwarz uit 1989. Voor mij de perfecte auto voor de tripjes naar de bossen en stranden, of om gewoon even mee te toeren na het werk.

Wanneer heb je je E30 gekocht?
Nog niet heel lang geleden: eind zomer 2016, na een half jaar zoeken naar de juiste E30, hakte ik de knoop door. Eind augustus was ik plots autobezitter, in dezelfde week van de BECN Summer Meet. Die sloeg ik nog even over omdat ik toen totaal niks over mijn E30 wist!

Waarom een E30?
Toen ik zeven jaar geleden mijn rijbewijs haalde, mocht ik heel af en toe rijden in de E36 van mijn oom. Het was destijds de beste wagen waar ik zelf in gereden had, sindsdien wist ik dat het een BMW ging worden en dan liefst een oude. Ik vond uiteindelijk dat de E30 een nog mooier design heeft: net wat vierkanter en de grille en koplampen combinatie vind ik echt prachtig.
Ook was ik opzoek naar een auto waar ik zelf een beetje aan kon leren sleutelen. Over de E30 is zo veel te vinden: zo heb ik, zonder ervaring binnen autotechniek, toch zelf de einddemper kunnen wisselen en de blower motor gefixt. Simpele klusjes maar het geeft veel voldoening.

Wat vind je het mooist aan jouw E30?
Bij het bezichtigen vond ik de hele auto geweldig, maar toen ik het glazen dakraampje zag was ik helemaal verkocht. Echt iets wat de auto net wat aparter maakt, ik vond het een goede keus van de vorige eigenaar.

Heb je nog plannen met je E30?
Door de M40 met 3,5 ton op de teller is het af en toe wel stiekem dagdromen over een engine swap.
Maar voorlopig is deze E30 mijn enige auto dus het voornemen is om hem vooral netjes door de overgangsregeling te loodsen: langzaam de originele functies herstellen en kleine plekjes behandelen. De stoelbekleding herstellen staat hoog op het lijstje. Daarnaast vooral veel leren over hoe de E30 precies in elkaar zit.