Zaterdag 2 maart was het dan zo ver, de clubauto moest onder het mes voor een nieuwe achteras.
Niet alleen fijn om nu een schijvenonderstel te hebben, maar het was ook noodzakelijk, want de oude as was slecht en was niet meer te ontluchten en de rubbers waren versleten.

Clublid Ruben heeft ons goed geholpen door een achterbrug klaar te maken en daarnaast ook nog te komen helpen klussen, samen met Ruud, Bjorn en Tim.
Met dank aan D&D Automotive voor het beschikbaar stellen van een brug deze dag.
Omstreeks 10:30 zijn we gestart met de eerste bouten los te draaien en over het algemeen liep het heel soepeltjes. Alleen de bekende boutjes op de dorpel deden moeilijk, maar verder kwam het allemaal verbazingwekkend goed los.

Ondertussen gingen Ruud en Bjorn aan de slag met de achterbrug, verse rubbers erin en vervolgens de draagarmen eraan.

Die ligt klaar om eronder te gaan!

De linker rubber/tonnetje deed wat moeilijk, de rechterkant viel er zo uit, maar na wat “overtuiging” kwam de linkerkant ook los!

Toen ging het opeens snel en waren we zo druk bezig dat we geen foto’s meer gemaakt hebben… Omstreeks 17:00 konden we het gereedschap opbergen en stond de wagen weer op 4 wielen en heeft ie nu verse dempers en schijfremmen aan de achterkant.¬†Al met al een geslaagd dagje klussen!
Ons to-do lijstje was nog langer, maar daar zijn we helaas niet aan toe gekomen, daarvoor gaan we een nieuwe klusdag plannen. Maar eerst wachten we nog een op een hele lijst aan nieuwe onderdelen zodat straks alles fris eronder gezet kan worden, zoals de trekhaak, stabi-stangen, diff aanpakken en de dempers voorkant.

To be continued!